Ons Verhaal

HET ONTSTAAN VAN YARN AND COLORS.

Yarn and Colors is opgericht om de markt in te kleuren. Door een merk neer te zetten met kleurrijke en goed doordachte garens maken wij het verschil. Door alle touwtjes zelf in handen te nemen maken wij dit mogelijk.

Maak kennis met Koen, het gezicht achter Yarn and Colors.

1. WIE IS KOEN?

Koen is opgegroeid tussen de wol en garens. Met een creatieve familie in de breedste zin van het woord werd hij al snel getriggerd voor zichzelf te beginnen. En waar kan dat beter dan in een markt waarin je dingen wilt veranderen?

2. HOE HET BEGON:

Begin 2016 was het zover. Onvrede over het aansluiten op de vraag, het ontbreken van flexibiliteit en het missen van een compleet merk gaf de doorslag. Want garenbreed kunnen combineren in alle kleuren van de regenboog, dat wil toch iedereen? Die obstakels wegnemen was het begin van een nieuwe stroming: Yarn and Colors.

3. DE TEKENTAFEL

De essentie van het merk is kleur. Dat was al snel duidelijk. Niets is namelijk zo vervelend als je niet de juiste kleur voor je project kunt vinden. De eerste stap was dan ook een uniek kleurengamma op te stellen. Met veel liefde en aandacht is er een kleurengamma samengesteld van 100 kleuren. Deze 100 kleuren vormen de basis van Yarns and Colors. Hierop zijn alle kwaliteiten gebaseerd, zodat er een assortiment ontstaat waar niet alleen kleuren, maar ook garens makkelijk gecombineerd kunnen worden.

De tweede stap was het zoeken van de echte must-haves op het gebied van garens. Want wat is nu het garen waar iedereen warm van wordt? Met een team van ervaren brei- en haaksterren was de conclusie snel getrokken: 100% gemerceriseerd katoen in 50 gram. Het eerste garen, de Must-have, was een feit. Maar we gingen verder. Soms heb je namelijk van die miniprojecten die om iets meer souplesse vragen. Het antwoord op deze vraag zagen wij in het tweede garen, de Must-have Minis van slechts 10 gram.

4. KLEUR GEVEN

En zo werd alles rondom Yarn and Colors ingekleurd. Wij zijn klaar om ook jouw wereld de perfecte kleur, perfecte combinaties en perfecte garens te bieden!